Gespreksgroepen

’s Avonds: 

JIP

In de gesprekskring JIP komen thema's aan bod die een hoge actualiteitswaarde hebben. De deelnemers bereiden om de beurt zelf de onderwerpen voor, waarover vervolgens eerlijk en open gesproken wordt. Maandelijks op vrijdagavond; de locatie is wisselend, bij een van de deelnemers thuis; aanvang 20.30 uur. Voor verdere informatie: Regina van Uffelen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., T: 024-3782345. 

 

Zuid

Bijeenkomsten eens in de twee à drie maanden. Voor verdere informatie: Annet Wegh, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Eetcafé Goede Bekomst

Lang geleden richtte Jan Meyjes het eetcafé op. Wat hem voor ogen stond was dat, wanneer mensen in een ontspannen sfeer bijeen zijn, ze gemakkelijker met elkaar in gesprek kunnen gaan over wat voor hen belangrijk is in het leven: onderwerpen die met hun geloof, overtuiging, hun vragen en ervaringen te maken hebben. Volgens Jan bood een eetcafé die mogelijkheid. Het is wat hij graag wilde, een pastoraal eetcafé geworden. Wel zijn we overgegaan op catering, maar de zelfgemaakte soep en de gezellige sfeer zijn gebleven.

Op zo’n avond wordt door een inleider een thema aan de orde gesteld. Hij of zij zorgt ook voor enkele vragen of stellingen, die op tafel komen te liggen. Tijdens het hoofdgerecht komen de gesprekken erover dan op gang en dat is onze ervaring in de loop der jaren: in steeds groter onbevangenheid. Tot slot, tijdens de koffie, volgt de evaluatie; vaak dán blijkt wat de kwaliteit van de avond is geweest. Over het algemeen gaan de gasten bemoedigd, getroost of verblijd naar huis.

Er zijn ongeveer vijf avonden per jaar; ze worden gehouden in de grote zaal van de Maranathakerk en duren van 18.30 - 22.00 uur. De data staan in Over & Weer en in de Nieuwsbrief.
De kosten voor het diner zijn € 9,50 per persoon. Contact: Ab Wanders, T: 024-3558471.

 

Overdag

Dinsdagmorgenkring

We behandelen onderwerpen die te maken hebben met geloof en leven, Bijbel en kerk. We zijn met elkaar in gesprek in een open sfeer. De actualiteit komt binnen. We wisselen oude wijsheid en nieuwe inzichten uit. Met elkaar doen we voortdurend nieuwe ontdekkingen. 

Plaats en tijd: Maranathakerk, tweede dinsdag van de maand (behalve in januari), van 10.00-11.30 uur.